You are here

Tandpleje 0-5 år

 • Lille dreng til tandlæge for første gang sammen med mor

  Fotograf: Arkiv

  Alle børn bliver indkaldt til første besøg hos tandlægen omkring 2½ års alderen.

Alle småbørn indkaldes omkring 2½ års alderen til første besøg på tandklinikken.

Tandplejen samarbejder med kommunens sundhedsplejersker. De uddeler en tandbørste og en informationsfolder fra tandplejen ved 6 måneders undersøgelse.

Alle småbørn indkaldes omkring 2½ års alderen til første besøg på tandklinikken. Enkelte børn indkaldes tidligere efter behov. På det første besøg lærer børnene klinikken og os at kende gennem leg. Vi undersøger børnenes tænder og fortæller om, hvordan de skal passe dem.

Tandlægevalg 0-15 år

 • Vallensbæk kommunale tandpleje

  Du er automatisk tilknyttet tandplejen og skal ikke foretage dig yderligere. Det er gratis.

 • Privatpraktiserende tandlæge

  Ønsker du ikke at modtage tandplejens gratis tilbud, kan du modtage tandplejetilbuddet ved privat tandlæge efter eget valg. Du skal selv betale 35 procent af tandlægens regning, og kommunen yder et tilskud på 65 procent. Behandling kan først påbegyndes, når der er indgået skriftlig aftale mellem Vallensbæk kommunale tandpleje og den nye, privatpraktiserende tandlæge.

 • Anden kommunal tandpleje

  Du kan vælge at modtage tandbehandling i en anden kommunal tandpleje. Hvis behandlerkommunen har større udgiftsniveau end Vallensbæk Kommune, kan behandlerkommunen opkræve egenbetaling svarende til forskellen i den gennemsnitlige udgift pr. barn. Den valgte kommunale tandpleje skal først give tilsagn om, at de har kapacitet til at modtage dig som patient. Der skal udfyldes en kontrakt med den kommunale tandpleje i den anden kommune og behandling kan først påbegyndes når der foreligger en kontrakt mellem de to kommuner.

 • Fritvalgsordning

  Fritvalgsordningen blev genindført den 1. januar 2018 efter lovændring i Sundhedsloven - bekendtgørelse om tandpleje nr. 1658 af 22. december 2017. Det betyder, at børn og unge under 18 år frit kan vælge mellem kommunal og privatpraktiserende tandpleje.

Bestil tid online

Klik her for at benytte vores online tandportal til at book nye tider, flytte og aflyse tider til dit barn/ børn.

På vores tandportal kan du også:

 • læse dit barn/ børns tandjournal
 • se tanddiagram
 • se beskeder fra dit barns/børns tandklinik
 • se hvornår de skal til næste undersøgelse osv.

Publikationer

Sidst opdateret 04.03.2020